Tabăra Dincolo de Frontiere | ediția a IV-a, Spania

de Ștefan & Ioana Balic

Circumstanțele coordonate de Dumnezeul Atotputernic au făcut ca din națiunea noastră să fim duși dincolo de frontierele țării. Procesul a fost lung și provocator, am învățat să trăim alături de alte culturi și națiuni. Contextul în care trăim, ca diaspora română, e unic în istorie. Locuim în aceleași orașe și sate cu oameni din grupurile etnice neatinse cu Evanghelia. Scopul este mult mai măreț decât cel personal și suntem conștienți deja de aceasta! 

La tabăra de misiune Dincolo de Frontiere au participat circa 45 de tineri din Spania, Franța și Anglia, la care s-a adăugat echipa locală Kairos și voluntarii care s-au ocupat de partea administrativă. Participanții au fost expuși la Secerișul mondial și cel din Europa care ne privește direct. 

Cursul Kairos oferă fiecărui credincios claritate despre rolul pe care îl are în planul măreț al lui Dumnezeu pentru răscumpărarea celor pierduți. Iată câteva mărturii ale participanților:

Pentru mine și soția mea, cursul Kairos  a fost o experiență de neuitat. Am reușit să înțelegem mai bine semnificația cuvântului misiune și planul lui Dumnezeu cu aceasta. Putem spune că suntem doi oameni binecuvântați pentru ceea ce am trăit în tabără, deoarece Dumnezeu ne-a deschis ochii cu privire la această lucrare. Încurajăm pe cât mai mulți să treacă prin această experiență măcar o dată în viață!

Vestian și Maria Balaticiu, Biserica Betel, Alicante

E confortabil să stai liniștit în fotoliul religiozității tale, gândind că sunt alții care să se ostenească pentru Hristos. Prin Kairos, Dumnezeu aprinde scaunul de sub tine și te conștientizează că tu ești omul prin care vrea El să lucreze. Dumnezeu cheamă oameni, îi împuternicește și apoi îi trimite. Ești tu parte din acest mare plan?

Alin Jucu, prezbiter Biserica Sion, Elche

Atât pentru mine, cât și pentru prietenii cu care am fost, tabăra Dincolo de Frontiere și cursul Kairos au însemnat un punct de inflexiune, un moment crucial în care ne-am dat seama de comoditatea și nepăsarea noastră față de o lume care zace în păcat. Kairos a fost momentul în care am decis să devenim secerători într-o vreme în care secerișul este atât de mare.

Dani Ifrim, Biserica Betel, Valencia

Be the first to comment

Leave a Reply