Școala din deșert – Niger

Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11

Școala Hosanna Institute du Sahel (HIS) din Maradi, Niger este „oaza” din deșertul Sahel unde vin copiii să fie vindecați spiritual și emoțional. Preocuparea școlii este schimbarea viitorului copiilor, care fie suferă ei înșiși de diferite dizabilități locomotorii, fie provin din familii în care părinții sunt cu dizabilități.  

Școala a fost fondată în anul 2019 când pastorul nigerian Yacouba Seydou, a înțeles nevoia urgentă pe care o are acest grup vulnerabil. Copiii aceștia sunt stigmatizați, respinși și motiv de batjocură pentru cei din jurul lor. Protecția pe care ar trebui să o aibă din partea părinților este adesea absentă, părinții fiind victimele sărăciei și segregării sociale. Viziunea școlii este ca acești copii să-L întâlnească pe Isus, să-și cunoască adevărata valoare în ciuda etichetei pe care o poartă și să se bucure de apartenența la Împărăția Lui, unde este belșug de pace, vindecare și restaurare. 

Accesul la educație creștină pentru un astfel de copil înseamnă o viață salvată. Copiii ai căror părinți au vreun handicap sunt obligați să cerșească pe stradă alături de părinți, iar șansa de a merge la școală este nulă. În Niger nu există ajutor social, sistem de pensii sau de alocații pentru copii, fiecare este pe cont propriu și se descurcă cum poate. 

În clădirea cu care Domnul i-a binecuvântat, învață 175 de copii și au o clasă de grădiniță, clasa I, a II-a și a III-a, cu dorința ca anul viitor să aibă și clasa  a IV-a și a V-a, dacă vor dispune de resursele necesare.

Această lucrare a început prin credință și tot prin credință se desfășoară și astăzi, depinzând în totalitate de providența Domnului pentru a plăti personalul școlii format din doisprezece persoane, asigurarea mesei zilnice pentru toți copiii și alte cheltuieli pentru materialele necesare predării. 

Scopul educației creștine oferite la școala HIS are rolul de a ajuta copiii să deprindă cunoștințe, abilități și valori creștine pentru a-i încuraja să trăiască ca ucenici ai lui Hristos. 

Orice donație face o diferență în eforturile depuse pentru a veni în sprijinul acestor copii. Susține copiii acestei școli oferindu-le șansa unui viitor mai bun!

 

Dacă Dumnezeu vă pune pe inimă să vă implicați financiar în această lucrare, o puteți face printr-o donație în conturile fundației Noi Frontiere, menționând ȘCOALA DIN DEȘERT.

Be the first to comment

Leave a Reply