Încă două tinere cad victime persecuției împotriva creștinilor din Pakistan

Două surori creștine din Lahore, Pakistan, au fost răpite, violate și ucise. Ambele lucrau într-o fabrică farmaceutică. Proprietarul Mohammad Naeem și supraveghetorul Mohammad Imtiaz le-au presat să se căsătorească cu ei, promițându-le bunăstare și solicitându-le să se convertească la islam. Dar surorile, căsătorite cu doi creștini, au refuzat.

Conform AsiaNews, două surori creștine, Sajida, în vârstă de 28 de ani, și Abida, în vârstă de 26 ani, ambele căsătorite și cu copii, au fost răpite, violate și ucise cu brutalitate din cauză că au refuzat să se convertească la islam și să se căsătorească cu răpitorii lor.

Pe 26 noiembrie, Sajida și Abida au plecat la muncă la o fabrică farmaceutică din apropiere. Dar nu s-au mai întors acasă iar cadavrele lor au fost găsite abia pe 7 decembrie, într-o canalizare. În prezent doar unul dintre ucigași, Mohammad Naeem, a fost arestat, a recunoscut faptele și acum este eliberat pe cauțiune. Celălalt, Mohammad Imtiaz, nu a fost încă prins.

Soțul Sajidei, Mushtaq Masih, a declarat: „Această crimă a avut loc pentru că suntem muncitori creștini săraci. Vrem ca acești monștri să fie puși în închisoare, conform legii. Astfel poate și alții vor învăța să trateze femeile cu respect, chiar dacă sunt sărace sau aparțin unei minorități.”

Avocatul creștin pentru drepturile omului, Sharjeel Masih, își amintește șocul membrilor familiei când au văzut cadavrele celor două femei, care timp de luni de zile refuzaseră avansurile șefului și supraveghetorului fabricii de medicamente.

Saleem Iqbal, un activist, spune că cele două femei s-au plâns deseori de faptul că proprietarul și supraveghetorul fabricii făceau presiuni asupra lor să se căsătorească cu ei, promițându-le bani, și să se convertească la islam. „Au refuzat spunând că sunt căsătorite și fericite cu familiile lor, chiar dacă erau săraci. Dar după refuzul lor, Mohammad Naeem și Mohammad Imtiaz au început să le amenințe și apoi le-au răpit pentru a-și atinge scopul.”

Familia lor se teme acum că sistemul de justiție este prea lent sau că nu se va mai face niciodată dreptate. Primul ministru al Punjabului, Usman Buzdar, a promis că se va implica personal în acest caz și a solicitat poliției un raport complet al incidentului. De asemenea, el și-a exprimat regretul profund față de familie și a dat asigurări că va încerca să facă dreptate cu orice preț.

Între timp, soțul Sajidei vorbește despre tristețea faptului că trebuie să își crească singur cei trei copii mici: „Suntem foarte îngrijorați pentru copiii noștri. Este foarte dificil să crească fără mamă.”

sursa: AsiaNews.it