Studenți CRST: Ioan Alexandru S.

de Florin Duciuc - Decanul academic al Centrului Român de Studii Transculturale

Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.

1 Ioan 5:14

Ioan Alexandru S. a fost trimis la Centrul Român de Studii Transculturale (CRST) de către Biserica Penticostală Filadelfia din orașul Călan, județul Hunedoara. A crescut într-o familie de creștini penticostali împreună cu alți patru frați, el fiind cel mai mare. Actualmente are 29 de ani, dar la vârsta de 19 ani a încheiat legământ cu Domnul în apa botezului. După botezul în apă, a plecat pentru o perioadă de aproximativ un an și jumătate în Austria cu dorința de a munci și de a-și face un viitor mai bun, dar în acest timp, pe lângă faptul că a învățat ce înseamnă munca, Dumnezeu i-a arătat că banii nu aduc fericirea și că iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor. După timpul petrecut în Austria a revenit în țară și s-a angajat în domeniul construcțiilor, la un frate de la el din biserică. Tot atunci a hotărât să se implice și în biserica locală în care era membru, iar prima lui slujire a fost în corul bisericii, ulterior s-a implicat și în lucrarea cu tinerii, slujind în timpul săptămânii prin îndemnuri și motivații la rugăciune adresate tinerilor. 

În vara anului 2014 intră în contact pentru prima dată cu misiunea transculturală, prin participarea sa la o tabără de tineret de la Mărișel, județul Cluj, asta la îndemnul unui prieten foarte bun de-al său, anume Paul S., actualmente misionar APME. Acolo a urmat Cursul Kairos și a aflat mai multe informații despre misiune și despre lucrarea care se desfășoară pe câmpul de misiune. Acolo a întâlnit oameni dedicați, oameni cu o reală pasiune pentru misiune între cei pierduți din alte popoare, în special din lumea islamică. Acolo a fost locul în care Dumnezeu a început să lucreze la inima lui și s-o cerceteze pentru misiune, dar, la vremea respectivă, Ionuț încă nu înțelegea pe deplin acest lucru. 

În următorii trei ani, Ionuț a participat la cele trei conferințe Romiscon și doar în acel cadru Dumnezeu a semănat în mintea lui adevărul că Marea Trimitere este și pentru el o poruncă, așa cum a fost și pentru primii ucenici. 

Urmând această călăuzire divină, în toamna anului 2017 Ionuț a participat la un curs de islam organizat la CRST, acesta fiind și primul său contact cu școala de misiune de la Agigea. Aici a stat două săptămâni și în acest timp scurt a capitulat în fața lui Dumnezeu, alegând să renunțe la afaceri și să rămână la școală pentru a studia și a se echipa pentru misiunea transculturală. 

Așa se face că în prezent, Ionuț este student în anul II, iar în această școală timpul a zburat repede, pentru că Ionuț a întâlnit la CRST oameni minunați care, cu dedicare, îi îndrumă pe studenți în pregătirea lor pentru misiunea transculturală. Această școală este pentru el o nouă etapă în pregătirea sa ca misionar, o etapă folosită de Dumnezeu pentru modelarea caracterului său, pentru a se înțelege mai bine pe sine însuși, chiar pentru a vedea mai bine în viața sa defectele și lipsurile pe care le are. Această școală a lăsat o amprentă plăcută și pentru totdeauna în viața sa. Aici el și-a dezvoltat slujirea, a învățat ce înseamnă să trăiești prin credință și să te lași călăuzit de Domnul în fiecare domeniu din viața ta. Acum, Ionuț se pregătește să meargă în practica de misiune în Turcia, între 20 februarie – 27 martie.

După terminarea școlii, Ionuț dorește să rămână implicat deplin în misiunea transculturală, ca astfel să vestească Evanghelia oamenilor din țările islamice, care încă nu au auzit-o. Da, dorește să-și întemeieze și o familie, dar este conștient că cel mai important lucru din viața sa este să fie în voia lui Dumnezeu. Iar tinerilor români vrea să le vorbească despre CRST, pentru ca tot mai mulți să urmeze cursurile acestei școli și să fie pregătiți să împlinească Marea Trimitere. 

Be the first to comment

Leave a Reply