30 de arestări făcute în China la Biserica Ploaia Timpurie

În prima săptămână a lunii ianuarie, în urma mai multor raiduri efectuate de poliție la Biserica Ploaia Timpurie din Chengdu, provincia Sichuan, au fost arestați 30 de studenți adunați la un curs biblic.

Studenții au fost arestați în timp ce se adunau într-un restaurant pentru un curs de „Introducere în creștinism”. Le-au fost confiscate telefoanele mobile și au fost interogați timp de mai multe ore, înainte să fie eliberați.

Pastorul bisericii, Wang Yi, și soția acestuia, Jiang Rong, rămân în închisoare unde se află încă din 9 decembrie, când au fost arestați sub acuzația de „instigare la subversiune”. La momentul redactării, alți 20 de membri ai adunării rămân în detenție.

Pastorul a redactat o scrisoare din închisoarea din Chengdu, în care explică clar că nu urmărește răsturnarea ordinii de stat, ci doar să se închine liber.

El scrie: „Separați-mă de soția mea și de copiii mei, distrugeți-mi reputația, viața și familia – autoritățile sunt capabile să facă toate aceste lucruri. Cu toate acestea, nimeni din această lume nu mă poate forța să renunț la credința mea.”

Anul trecut s-a înregistrat o intensificare a acțiunilor guvernului împotriva congregațiilor neoficiale, cunoscute drept „biserici de casă” în China, țară în care se crede că sunt 60 de milioane de creștini. Într-o declarație semnată de 500 de lideri ai bisericii în noiembrie 2018, se relatează că autoritățile au înlăturat crucile din clădiri, bisericile au fost forțate să afișeze drapelul chinezesc și să cânte cântece patriotice, iar minorilor li se interzice accesul la programele adunărilor.

Fondul Barnabas a lansat o inițiativă globală de rugăciune pentru pastorul Wang Yi prin intermediul noii sale pagini Web: Christian Prisoners of Conscience.

https://barnabasfund.org/en/Christian-Prisoners-of-Conscience/Wang-Yi

Be the first to comment

Leave a Reply