Militanții au jefuit două sate creștine din Camerun, distrugând bisericile și 190 de case

Un număr mare de militanți suspectați că ar aparține grupării Boko Haram au atacat satele predominant creștine Gochi și Toufou din nordul Camerunului, pe 24 ianuarie. Atacurile au avut loc în mijlocul nopții, copleșindu-i pe soldații aflați de gardă și forțându-i să fugă; atacurile au provocat daune îngrozitoare.

Sursele Barnabas Fund din regiune au comunicat că circa 190 de case au fost distruse în aceste sate. Patru biserici au fost demolate, obiectele de valoare furate și animalele ucise. Un spital creștin a fost incendiat, au fost distruse zeci de motociclete și obiecte esențiale de uz casnic.

Sursele au declarat că, deși atacatorii au intrat cu forța, nu au intenționat să ucidă oameni de data aceasta, deoarece au tras focurile de armă în aer. Scopul lor părea a fi jefuirea localnicilor de alimente și îmbrăcăminte și distrugerea locuințelor lor, pentru a crea panică, a-i afecta din punct de vedere economic și a-i determina astfel să fugă din regiune.

Prefectul zonei a promis sporirea securității în regiune, dar până în acest moment nu a fost oferit vreun ajutor de urgență victimelor. Atacul asupra satelor Gochi și Toufou este al patrulea dus la îndeplinire de militanți în decurs de două săptămâni. În atacurile anterioare, trei persoane au fost ucise, iar bisericile și casele au fost avariate sau distruse în totalitate.

Potrivit contactelor organizației Barnabas Fund, satele creștine din nordul Camerunului sunt supuse atacurilor repetate ale milițiilor islamiste Boko Haram, care încearcă să înființeze un califat islamic din nord-estul Nigeriei până în nordul Camerunului. Aceasta este regiunea în care locuiesc cei mai mulți musulmani din Camerun, care este o țară predominant creștină.

Be the first to comment

Leave a Reply