Creștinii din Sinai, victimele teroriștilor afiliați Statului Islamic

Un creștin egiptean a fost răpit de teroriști islamici înarmați pe 18 ianuarie, în timp ce călătorea cu autobuzul spre orașul El Arish din nordul peninsulei Sinai.

Conform rapoartelor primite din regiune, mai mulți bărbați înarmați au oprit autobuzul la circa 30 de kilometri de oraș și au verificat cărțile de identitate ale tuturor pasagerilor, căutând membri ai poliției sau ai armatei. Când au observat cartea de identitate a creștinului, l-au coborât cu forța din autobuz, care și-a continuat apoi drumul.

Familia bărbatului a povestit că el fusese deja silit să plece din El Arish în februarie 2017, împreună cu alte 355 de familii de creștini, după ce teroriști afiliați cu Statul Islamic au executat șapte creștini din oraș în decurs de mai puțin de o lună. Bărbatul se întorcea în oraș pentru a rezolva niște probleme legate de afacerea sa. Poliția a deschis o anchetă și face cercetări, însă șansele de a-l găsi pe bărbat în viață sunt mici.

În ianuarie 2018, Bassem Shehata Haraz, un tânăr creștin, a fost împușcat mortal în El Arish de militanți mascați, când se întorcea în orașul natal după ce, la rândul lui, fugise din regiune în 2017. În luna februarie a aceluiași an, teroriștii care au legături cu Statul Islamic au amenințat că vor ucide toți creștinii din Sinai.

Be the first to comment

Leave a Reply