Creștin convertit de la islam amenințat cu moartea după ce a fugit în Germania

Creștinul pakistanez „Haroon Masih”, un fost imam care a solicitat azil în Germania, continuă să primească amenințări cu moartea din partea familiei sale, potrivit ziarului BILD.

Haroon, în vârstă de 34 de ani, a părăsit Pakistanul după un atac din partea membrilor comunității sale, care au aflat despre convertirea lui la creștinism. Deși i s-a acordat azil și s-a stabilit în Germania, el încă se confruntă cu amenințări și afirmă că a fost înjunghiat de patru bărbați vorbitori de limba urdu în timp ce făcea jogging.

După ce a fost instruit ca imam, Haroon s-a mutat la Atena, unde intenționa să deschidă o moschee. În schimb, el a fost condus la Hristos de un cuplu de creștini în al căror magazin lucra. Bunătatea acestora față de cineva de altă credință l-a surprins.

Haroon a declarat: „În timpul studiilor mele, i-am persecutat și i-am asuprit pe creștini. Acolo s-a născut o întrebare în inima mea: de ce? … Atunci Isus mi-a apărut de trei ori în vis”.

După convertire, bărbatul s-a mutat înapoi în Pakistan unde a fondat o biserică subterană. Când biserica a fost descoperită, el a fost nevoit să fugă din țară după ce a fost bătut și lăsat aproape mort de o gloată de 30-40 de musulmani. Acum, aflat în Germania, continuă să primească amenințări. „Propria mea familie vrea să mă ucidă”, afirmă el.

Legile blasfemiei și apostaziei din țările islamice pot duce la pedepse grave din partea autorităților, pe lângă atacurile și linșările duse la îndeplinire de mulțimile de musulmani extremiști. Creștinii care se convertesc de la islam sunt deosebit de vulnerabili, din cauza sancțiunilor stricte împotriva apostaziei impuse de legea sharia.

Be the first to comment

Leave a Reply