Creștină pakistaneză răpită și vândută unui musulman se întoarce acasă

O fată în vârstă de 14 ani din Pakistan, care a fost răpită, vândută unui musulman și obligată să se căsătorească cu el, urmează să ajungă din nou acasă la familia ei. În luna februarie, minora a fost obligată să se convertească la islam și apoi să se căsătorească în mod ilegal cu Zafar Iqbal.

Poliția a adus fata înaintea Înaltei Curți de Justiție din Lahore pe 10 aprilie, iar judecătorul Tariq Saleem Shaikh a luat decizia să fie reunită cu părinții ei.

Fata fusese răpită din Faisalabad, iar după ce a cumpărat-o, Iqbal i-a schimbat numele în „Ayesha” și s-a căsătorit cu ea, în ciuda faptului că fata era cu doi ani sub vârsta legală pentru căsătorie din Pakistan, care este de 16 ani pentru femei.

Fetele și tinerele non-musulmane din Pakistan sunt foarte vulnerabile la răpiri, convertiri și căsătorii silite cu musulmani, iar autoritățile rar intervin în aceste situații. Un raport alcătuit de o organizație non-guvernamentală din Pakistan în 2014, estima că în fiecare an, circa 700 de tinere creștine și 300 de hinduse din Pakistan suferă abuzuri similare.

Be the first to comment

Leave a Reply