44 de noi arestări la o biserică din China

Au fost făcute 44 de noi arestări în rândul congregației Bisericii Ploaia Timpurie din China, printre care se numără câțiva copii și un jurnalist chinez. Acesta a scris despre faptul că mama pastorului Wang Yi, întemnițat la rândul lui, a fost bătută cu sălbăticie de un ofițer de poliție.

Zhang Guoqing, jurnalist și diacon în biserică, era de negăsit de mai multe zile, până s-a descoperit că se afla în custodia poliției pentru că „a provocat probleme”, conform unei declarații emise de biserica din Chengdu, provincia Sichuan, pe 2 martie.

Zhang a publicat un articol în care a descris că mama pastorului, Chen Yaxue, a fost bătută de un polițist pe 24 februarie. Un ofițer a prins-o de păr și a lovit-o cu piciorul, în timp ce un altul o ținea imobilizată la pământ, după ce ea a refuzat să le dezvăluie numărul PIN de la cardul ei.

Conform unei declarații postate recent de biserică pe Facebook, opt familii au fost date afară din casele lor și doi creștini au fost concediați după ce poliția a făcut presiuni asupra proprietarilor locuințelor și angajatorilor. Alte 44 de arestări au fost făcute pe 24 februarie, care au inclus zece copii și un bebeluș de două luni. „Acesta este doar vârful aisbergului”, se preciza în această declarație, care menționa și că cel puțin doi membri au fost bătuți violent de poliție.

Trei sute de membri au fost arestați sau reținuți de autorități în valul actual de persecuție împotriva Bisericii Ploaia Timpurie care a început în decembrie 2018. Altor circa 100 de credincioși li s-a poruncit de către autorități să părăsească Chengdu și să se întoarcă în orașele de reședință.

Pastorul Wang Yi și soția acestuia, Jiang Rong, se află în închisoare încă din 9 decembrie, sub acuzația de „incitare la subversiune”. Organizația Barnabas Fund a lansat o inițiativă globală de rugăciune pentru pastorul Wang Yi și pentru alți întemnițați pentru credința creștină: Christian Prisoners of Conscience.

Be the first to comment

Leave a Reply