Uzbecă ucisă de soțul ei, pentru credința creștină

O mamă uzbecă a fost ucisă pe 9 februarie de soțul ei, deoarece de curând devenise creștină.

„Umida”, o creștină convertită de la islam, încerca să fugă din țară pentru a se refugia în Istanbul, la niște prieteni creștini, când soțul ei a confruntat-o la aeroportul din Tashkent și i-a tăiat gâtul.

Anterior, bărbatul o încuiase pe Umida în casă pentru a o împiedica să meargă la biserică și i-a interzis să-l mai vadă pe fiul lor în vârstă de doi ani, după ce a descoperit că îi ceruse unei prietene să-i aducă o Biblie în limba uzbecă.

Părinții femeii au luat-o atunci de la el, au dus-o la ei acasă și i-au permis să meargă la biserică, însă Umida continua să primească amenințări de la soțul ei. 

În aceste momente, prietenii Umidei fac apel la credincioși, să se roage pentru părinții și fiul ei.

Uzbekistanul, fostă republică a Uniunii Sovietice, este în mod oficial o națiune seculară, însă peste 90% din locuitori sunt musulmani. Bisericile trebuie înregistrate la autorități, însă cerințele riguroase fac acest lucru aproape imposibil. Creștinii uzbeci care se convertesc de la islam, cât și copiii lor, sunt adesea țintele persecuțiilor. Frecvent au loc razii violente în casele lor, în timpul întâlnirilor de părtășie.

Be the first to comment

Leave a Reply