Foamete profundă în Coreea de Nord ca urmare a Coronavirusului

Cu toate că guvernul nord-coreean încă nu a confirmat răspândirea coronavirusului în țară, din contră insistă că nu există niciun singur caz, niciunui străin nu îi este permisă intrarea și toți cetățenii sunt forțați să nu se deplaseze liber. Cel mai probabil există cazuri de îmbolnăvire.

Cei care supraveghează desfășurarea evenimentelor pe teritoriul țării se tem că situația actuală va duce la un alt „Martie”, numele dat de popor foametei din anii `90, în timpul căreia 2-3 milioane de oameni au murit. 

În timp ce restricțiile de la granița cu China continuă, deficitul de alimente a dus la creșterea prețurilor de patru ori. Conform unui raport al DailyNK, multe magazine individuale sunt închise sau nu au posibilitatea de a vinde bunuri deoarece nu au ce vinde. 

De exemplu, este dificil să găsești zahăr și o cutie de 100 de grame de piper chinezesc, care costa aproximativ 9$ a ajuns să coste 44$. Prețurile pieței au devenit instabile și deseori ajung la o valoare exorbitantă. Surse ale Open Doors au raportat moartea multor cetățeni, aceștia murind fie din cauza malnutriției, fie din cauza foametei. 

„Nord-coreenii depind acum de lucrurile pe care le găsesc în păduri sau pe munte. Economia oficială era deja în comă, dar acum și economia de pe piața neagră a fost afectată puternic, punând în pericol viețile a milioane de copii și adulți.” 

În 18 mai, Organizația Națiunilor Unite a raportat că există un deficit de 860.000 de tone de cereale în Coreea de Nord și cu toate acestea țara își ține porțile închise.

În momentul de față, Open Doors nu poate strecura ajutoare în Coreea de Nord deoarece nu există posibilitatea de a traversa granița dinspre China. „De multe ori spunem că rugăciunea e la fel de importantă ca dărnicia. Echipa noastră se pregătește să distribuie mâncare în secret, dar pentru a face asta trebuie să existe posibilitatea ca nord-coreeni să treacă granița înspre noi. Așa că solicităm ajutorul în rugăciune și financiar tuturor susținătorilor noștri. Avem nevoie de ambele. În momentul în care traversarea granițelor va fi mai facilă, echipele noastre sunt pregătite cu ajutoare pentru a susține creștinii nord-coreeni.” Fiecare pachet poate salva viața unei familii.

„Într-o zi eram la frontiera Coreei de Nord cu China. Puteam vedea satul nord-coreean și știam că sunt creștini ascunși acolo. M-am simțit descurajat că tot ceea ce puteam face era să le oferim hrană și uneori materiale creștine. Apoi mi-am amintit mesajul primit de la unul dintre ei: „Mulțumim pentru ajutorul vostru. Știm că Dumnezeu nu ne-a uitat.” Așa Domnul mi-a adus aminte că noi nu ducem pachete de orez, noi ducem speranță.”

Be the first to comment

Leave a Reply