Fiind un hindus convertit la creștinism

de John Vincely

Majoritatea oamenilor care trăiesc în India aparțin religiei hinduse. Hinduismul este o religie foarte liberă, în care orice sau oricine poate fi dumnezeu. Se susține că ar exista 33 de milioane de zei și zeițe. Are loc închinare la idoli, închinare la oameni (guru), închinare la natură, animale, păsări și reptile, închinare la duhuri și așa mai departe. Hinduismul este o religie care are abilitatea de a înghiți în cadrul ei tot felul de credințe. Hinduismul nu este ostil față de Isus, pe care hindușii sunt dispuși să-L accepte ca pe o zeitate sau ca pe un guru de-al lor. Dacă creștinismul ar fi gata să accepte că toți zeii sunt la fel, doar iau forme diferite, creștinismul ar fi bine primit ca parte din hinduism.

Există zei pentru toate nevoile, meseriile și practicile, precum zeul bogăției, zeul sănătății, zeul educației, zeul afacerii, zeul ploii, zeul secerișului, zeul curajului, zeul protecției, zeul hoției, zeul adulterului etc. Zeii sunt împărțiți pe categorii.

În biserica noastră, peste 85% din membri reprezintă prima generație de creștini, care L-au acceptat pe Isus Hristos ca Domn și Mântuitor și au părăsit hinduismul. Fiecare dintre aceștia au experimentat diverse tipuri de persecuție când au devenit creștini. O singură istorisire nu ar fi de ajuns să acopere toate aceste experiențe suferite de ei. Dar iată o istorisire care prezintă un crâmpei din tratamentul la care este supus un convertit la creștinism.

Aceasta este povestea Geethei. Geetha provine dintr-o familie hindusă ultra religioasă, dintr-o castă înaltă, cu valori tradiționale puternice. Ea s-a căsătorit cu un bărbat hindus și a devenit mamă a doi fii și o fiică. Soțului ei, fiind cel mai mare din familia lui, i s-a încredințat responsabilitatea îndeplinirii ritualurilor hinduse (pooja) pentru zeii și zeițele familiei.

În 2011, Geetha a fost posedată de un duh rău la care ei obișnuiau să se închine, duhul reprezentând zeița familiei lor. Cu limba scoasă afară, ochii mari și o față malefică, duhul cel rău se manifesta prin strigăte asurzitoare și i-a spus soțului că el era fiul duhului rău și că ea nu poate trăi cu el. Temându-se de duhul rău, bărbatul a dus-o pe femeie acasă la mama ei, într-un alt oraș. Acolo, o rudă creștină a familiei ei le-a vorbit despre Isus și a dus-o la biserică. După ce credincioșii s-au rugat pentru ea, duhul rău s-a manifestat din nou și după o luptă grea, a părăsit-o. Când demonul a părăsit-o, Isus Hristos i s-a arătat femeii.

Atât Geetha, cât și soțul ei, au crezut și au decis să-L urmeze pe Isus Hristos. Ea a continuat în credință, împreună cu fiica ei. Ambele s-au botezat și Îl urmează pe Isus. La scurt timp, soțul s-a lepădat de credința creștină, temându-se că va fi alungat din familia lui.

Această soră scumpă și fiica acesteia trec aproape zilnic prin persecuție în familia lor și suferă pentru a putea continua să-și urmeze credința. Unele din actele de persecuție la care sunt supuse, sunt:

Toți din familie, inclusiv soțul femeii și socrii ei se opun ca Geetha să meargă la biserică. Ei insistă ca ea să meargă acasă la mama ei dacă vrea să continue în credință.

  • I-a fost refuzată partea ei din proprietate.
  • Cei doi fii ai ei sunt confuzi între a asculta de tată sau de mamă.
  • Găsirea unei soții pentru fiul mai mare și un soț pentru fiică este o mare problemă, din cauza credințelor diferite ale părinților.
  • Ea nu este invitată sau acceptată la evenimente de familie. Adesea este abuzată la întâlnirile familiei, așa că nu ia parte la ele.
  • De mai multe ori a fost bătută de către soțul și socrii ei pentru că s-a dus la biserică.
  • În fiecare zi i se spun cuvinte ofensatoare la adresa ei, a Bisericii și a Domnului Isus Hristos.

Există milioane de persoane la fel ca Geetha în India, care au nevoie de rugăciunea și susținerea noastră.

Be the first to comment

Leave a Reply