Căutările unui musulman saudit îl conduc către o nouă viață

După îndoieli tot mai mari cu privire la islam – religia pe care o cunoscuse toată viața în Arabia Saudită – Mohammed* a început să caute adevărul online. Ceea ce a găsit i-a schimbat pentru totdeauna inima și viața.

„Timp de mulți ani am avut îndoieli, citind Coranul”, împărtășește Mohammed. „De exemplu, faptul că Allah și Mohammed erau considerați egali. Cum putea Mohammed, un om păcătos, să fie egal cu Dumnezeu?” Mai existau și alte contradicții. Treptat, Mohammed a decis să testeze credința islamică. Toată viața fusese învățat că dacă ratează chiar și una dintre cele cinci rugăciuni zilnice, acest lucru va atrage asupra lui o nenorocire imediată. „Așadar, am decis să nu mă mai rog o zi, să văd ce se va întâmpla”, afirmă Mohammed. „Nu s-a întâmplat nimic rău. Dimpotrivă, am avut o zi uimitor de reușită la muncă.”

Îndoiala lui Mohammed a continuat să crească. A început să caute să învețe despre alte religii pe internet. În scurt timp a intrat în contact cu mesajul Bibliei și a realizat că este atât de ușor de înțeles în orice cultură. Dragostea lui Dumnezeu pe care a găsit-o în Scriptură s-a lipit de el. Și-a continuat căutările online, a descărcat chiar o aplicație pe telefon și cu ajutorul acesteia a aflat mai multe despre fundamentele creștinismului. Mohammed a simțit o dorință tot mai arzătoare să întâlnească un creștin, să viziteze o biserică și să aibă o Biblie.

În Arabia Saudită, bisericile sunt interzise, în special pentru saudiții nativi ca și el, convertiții de la islam riscă pedeapsa cu moartea, iar Bibliile sunt ilegale. Însă riscul arestării, discriminării și chiar morții nu l-a împiedicat pe Mohammed. El a călătorit în două țări din Orientul Mijlociu, unde creștinii au voie în mod deschis să meargă la biserică și să obțină o Biblie. Cu toate acestea, bisericile „deschise” nu au voie să primească musulmani și să le slujească acestora, ci doar creștinilor care provin din familii care au fost creștine de secole. Lui Mohammed nu i s-a permis să intre în biserici. S-a îndepărtat descurajat.

Însă Mohammed știa că a găsit adevărul și nu putea renunța. Din nou, a intrat pe internet și a găsit un site creștin dedicat lumii arabe. În acel moment, a exprimat în cuvinte ceea ce simțea deja de mult timp, dar nu a spus niciodată nimănui. „Știu că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu”, a tastat el. „Pot să vă vizitez? Vă rog să mă ajutați să ajung la o biserică și să primesc o Biblie.” Mesajul său a ajuns la o echipă creștină care în fiecare zi răspunde la întrebările vizitatorilor de pe paginile pe care le administrează. Ei l-au invitat pe Mohammed în țara lor.

În cele din urmă, după ani de îndoieli și căutări, Mohammed a participat la primul lui serviciu divin în biserică și, împreună cu alți credincioși, a putut să se închine Dumnezeului adevărat pentru prima dată în viață. „Am simțit cum inima mea se umple de bucurie”, își amintește el. În acea zi și în săptămâna care a urmat, înaintea lui Mohammed s-a deschis o nouă lume. El a participat la fiecare întâlnire de studiu biblic posibilă, uneori și la câte patru pe zi, și a stat de vorbă îndelung cu pastorii bisericii.

După câteva zile, unul dintre liderii bisericii l-a întrebat: „Mohammed, cine este Isus pentru tine?” Răspunsul lui nu putea fi mai clar decât atât: „Isus este Mântuitorul meu, Dumnezeul meu.” Pastorul a continuat: „Crezi că El a murit pentru păcatele tale la cruce?” El a confirmat: „Absolut!” Câteva zile mai târziu, conducerea bisericii l-a botezat pe Mohammed în timpul unei întâlniri speciale. În fața fraților și surorilor lui, el a declarat cu întreaga inimă că vrea să-L urmeze pe Hristos. În ziua următoare, Mohammed s-a întors în Arabia Saudită în calitate de creștin născut din nou, ducând cu el prețioasa posesiune: prima lui Biblie.

Mohammed își trăiește acum credința în secret. Dacă autoritățile sau familia ar afla că este creștin, viața lui și a membrilor familiei lui ar putea fi în pericol. Nici soția și copiii lui nu știu că s-a convertit. În continuare, prin platformele online, echipa creștină îl ucenicizează.

Arabia Saudită se află pe locul 15 pe lista organizației Open Doors cu țările în care creștinii sunt persecutați. Acolo, statul creează și menține un sistem islamic strict care-i tratează pe creștini ca cetățeni de mâna a doua.

Rugați-vă pentru Mohammed și pentru alți credincioși ca și el, care sunt nevoiți să-și trăiască credința în secret! Rugați-vă ca ei să găsească comunitățile creștine din mediul online, unde credincioșii se pot ruga împreună și pot crește în credință. În prezent, există circa 1,4 milioane de creștini în această țară cu 33,6 milioane de oameni.

Mohammed* este un pseudonim. Numele real nu este făcut cunoscut din motive de siguranță.

Be the first to comment

Leave a Reply