Creștin decapitat în Orissa de către naxaliți maoiști

Pe 11 februarie, un creștin, tată a cinci copii, a fost decapitat pentru credința lui în statul Orissa din estul Indiei.

Anant Ram Gand, în vârstă de 40 de ani, a devenit creștin în urmă cu nouă luni. Recent s-a botezat, iar acest eveniment i-a mâniat pe localnicii din satul Raigarh Tehsil, districtul Nabarangapur, a relatat liderul creștin Shibu Thomas. Această execuție ar fi fost dusă la îndeplinire de naxaliții maoiști, la cererea extremiștilor locali.

Fiul lui Anant, în vârstă de șase ani, a fost de față când tatăl lui a fost târât cu forța afară din casă de trei bărbați, în ziua în care a fost ucis. Băiatul îngrozit alerga după tatăl său plângând, însă atacatorii i-au poruncit să nu-i mai urmărească. Soția lui Anant și cele patru fiice nu erau acasă în momentul răpirii. Trupul și capul lui Anant au fost descoperite ulterior pe un drum din apropiere.

„Îi cer primului ministru și guvernatorilor să ia măsuri împotriva persecuției creștinilor”, a afirmat Thomas. „Creștinii din sate trăiesc cu frică.” 

Naxaliții alcătuiesc grupări comuniste de gherilă în India. Adesea, creștinii sunt prinși la mijloc între aceste grupări și armata indiană care îi urmăresc în regiunile tribale izolate. În august 2015, în districtul Malkangiri din statul Orissa, naxaliștii l-au ucis pe pastorul Gurumurthy Madi, pentru că nu a acceptat să-l dea în mâna lor pe un alt pastor creștin care anterior convertirii la creștinism fusese naxalit. Un alt lider creștin a fost ucis de naxaliți în statul Chhattisgarh, în aceeași lună.

Be the first to comment

Leave a Reply