Crește numărul atacurilor și al persecuțiilor îndreptate asupra creștinilor din India

Sursa: Morning Star News

În 13 ianuarie, șase familii de creștini convertiți din context animist tribal, au fost atacate de 20-25 de bărbați înarmați cu topoare care i-au întrebat de ce și-au părăsit religia strămoșească. Când creștinii le-au spus: „L-am cunoscut pe adevăratul Dumnezeu și nu-L vom părăsi”, furioși de răspunsul primit au distrus complet structura de lemn a bisericii. Au rupt hainele unui creștin și au distrus cu o piatră telefonul mobil al unui alt creștin care filma atacul. Atacatorii au fost instigați și antrenați de naționaliști hinduși.

În 3 ianuarie, 15-20 de hinduși au atacat membrii bisericii Heavenly Gospel Mission, unii spunând: „vom continua să vă lovim până când veți insulta și blestema numele lui Isus!”, au relatat membrii bisericii. Poliția nu a făcut nimic pentru a împiedica acest atac care s-a petrecut în apropierea unor echipaje de poliție. Șapte bărbați au fost bătuți cu bastoane de lemn, iar cele 10 femei și 10 copii cu scaunele bisericii. Cinci dintre bărbați au fost târâți afară, unde bătaia s-a întețit, în timp ce restul au fost blocați în biserică prin închiderea porții metalice pentru ca nimeni să nu scape de bătaie. „Polițistul nu ne-a întrebat de ce suntem bătuți, dimpotrivă a început să ne bată cu bastonul înainte de a ne aresta.” Polițistul a abuzat verbal femeile prezente și le-a amenințat cu arestul. „Cu toate că eram în secția de poliție, nu ne simțeam deloc în siguranță în prezența lor, ne era foarte frică, lucrau mână în mână cu atacatorii,” a mărturisit pastorul David. Când poliția i-a dus pe răniți la o clinică medicală, doctorul a refuzat să îi trateze și nici nu s-a atins de ei. La secție au fost forțați să semneze niște documente pe care nu le-au putut citi. I-au eliberat pe la 8.30 seara, după ce o parte din bunurile lor au fost confiscate: patru Biblii, literatură creștină, un jurnal, o tastatură și alte lucruri, pentru a-i acuza de convertirea forțată a altor persoane.

La începutul lunii ianuarie, Leela Bai, o femeie de 25 de ani, însărcinată în 8 luni, și-a pierdut copilul după ce a fost trântită la pământ de o gloată de 30 de hinduși extremiști și lovită în burtă în mod repetat până și-a pierdut cunoștința. Cu toate că a fost dusă la spital, i-a fost refuzată îngrijirea medicală. Extremiștii hinduși au lansat atacul asupra creștinilor, în timp ce aceștia se pregăteau să sărbătorească noul an, s-au împărțit în două grupuri, un grup l-a bătut pe proprietarul casei în care se adunaseră creștinii, iar celălalt s-a apropiat de femei, confiscându-le telefoanele și abuzându-le sexual. Autoritățile nu au luat măsuri, ci dimpotrivă, creștinii au fost acuzați de către extremiștii hinduși de încălcarea legii „anti-convertire”. Proteste pașnice au fost organizate în fața stației de poliție. India a urcat de pe locul 31 (2013) pe locul 10 (2021) pe lista țărilor în care sunt cele mai severe persecuții asupra creștinilor, imediat după ce Modi a venit la putere.

Be the first to comment

Leave a Reply