Educație pentru un viitor mai bun – Niger

Cehou souba bafouna hanna se

Cehou souba bafouna hanna se

Niger este una dintre primele cinci cele mai sărace țări de pe glob, iar rata analfabetismului este, de asemenea, printre cele mai ridicate din lume. Jumătate din populația de aproximativ 21,5 milioane de locuitori este alcătuită din tineri sub 15 ani, iar din cauza sărăciei, mulți nu au acces la educație.

Familia de misionari români, Betuel și Bianca, se ocupă de o școală creștină și își doresc să ofere cât mai multor copii din familii defavorizate șansa să învețe într-un mediu creștin, unde să primească o educație holistică de cea mai înaltă calitate și să dezvolte un caracter cristocentric și o inimă pentru slujire.

Este deosebit de important ca acești copii să meargă la o școală creștină, deoarece în școlile de stat sunt obligați să învețe Coranul și practicile islamice, Niger fiind o țară majoritar musulmană.

Dacă doriți să susțineți financiar unul dintre acești copii, acoperind cheltuielile școlare, parțial sau total, puteți folosi mandatul poștal, puteți depune banii direct în contul fundației sau online la www.noifrontiere.ro/doneaza menționând „proiect Niger” și numele copilului.

Vă vom trimite o poză a copilului și o scrisoare cu evoluția lui, din partea misionarilor.

Susținerea anuală acoperă taxa școlară și cheltuielile cu rechizitele, manualele și uniforma, pentru fiecare copil, în funcție de nivel. Suma totală necesară pentru anul școlar 2020-2021 (cu începere din luna octombrie) este de 200 de euro/copil.

Seyni Mahamadou are 15 ani și provine dintr-o familie cu 6 copii.

Tatăl a decedat cu câteva luni înainte ca el să se nască.

Mama a crescut singură copiii, câștigându-și traiul din vânzare ambulantă de couscous gătit.
Anul acesta nu a mers la școală pentru că mama lui nu a reușit să îi plătească taxa școlară.

Îi place să joace fotbal și visează să devină asistent medical.

Addoul-Majid are 14 ani.

Tatăl lui s-a căsătorit cu fiica vărului său, adică cu nepoata lui. Addoul-Majid este cel mai mare dintre copii și mai are patru surori.

Tatăl lui a finalizat cu greu liceul, iar din cauza dificultăților financiare nu și-a putut continua studiile, deși ar fi dorit, așa că lucrează ca muncitor necalificat.

Addoul-Majid își dorește să devină asistent medical.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*