Educație pentru un viitor mai bun – Niger

Cehou souba bafouna hanna se

Cehou souba bafouna hanna se

Niger este una dintre primele cinci cele mai sărace țări de pe glob, iar rata analfabetismului este, de asemenea, printre cele mai ridicate din lume. Jumătate din populația de aproximativ 21,5 de milioane de locuitori este alcătuită din tineri sub 15 ani, iar din cauza sărăciei, mulți nu au acces la educație.

Familia de misionari români, Betuel și Bianca A., se ocupă de o școală creștină și își doresc să ofere cât mai multor copii din familii defavorizate șansa să învețe într-un mediu creștin, unde să primească o educație holistică de cea mai înaltă calitate și să dezvolte un caracter cristocentric și o inimă pentru slujire.

Este deosebit de important ca acești copii să meargă la o școală creștină, deoarece în școlile de stat sunt obligați să învețe Coranul și practicile islamice, Niger fiind o țară majoritar musulmană.

Dacă doriți să susțineți financiar unul dintre acești copii, acoperind cheltuielile școlare, parțial sau total, vă rugăm să ne contactați prin email (office@noifrontiere.ro) sau telefonic (0745/356544) și să ne comunicați copilul ales și datele dumneavoastră de contact. Pentru donații puteți folosi mandatul poștal inclus în revistă, puteți depune banii direct în contul fundației sau online la www.noifrontiere.ro/doneaza menționând „proiect Niger” și numele copilului.

Vă vom trimite o poză a copilului și o scrisoare cu evoluția lui, din partea misionarilor.

Mă numesc Zalika. Tatăl meu a murit cu două luni înainte ca eu să mă nasc, așa că nu l-am cunoscut niciodată. Am crescut împreună cu mama și frații mei mai mari. Am avut o copilărie dificilă, dar Dumnezeu a fost întotdeauna alături de noi. 

Astăzi sunt în clasa a-9 a și aș vrea să fiu avocat pentru a apăra drepturile văduvelor și ale orfanilor. 

Mulțumesc pentru tot! 

Zalika Hassane

  • Zalika are nevoie de 40 de euro/lună pentru transportul la școală.

Mă numesc Mohamed

Am crescut într-un orfelinat pentru că nu-i cunosc pe tatăl și pe mama mea. Nu i-am mai văzut de când aveam 3 ani. Sunt clasa a 11-a la profilul Administrare industrială și sper să lucrez într-o companie mare și să pot ajuta alți copii care se află în situația mea. 

Mulțumesc pentru tot! 

Mohamed Issa

  • Mohamed are nevoie de 40 de euro/lună pentru cantină. El are ore și după-amiaza, iar școala este departe de orfelinat și nu se poate întoarce pentru prânz. Are deja un sponsor care îi plătește transportul și taxa școlară.

Numele meu este Odile. Tatăl meu a murit acum 17 ani, mama s-a recăsătorit, iar eu am rămas să locuiesc cu familia tatălui meu. Am avut o copilărie și o adolescență foarte dificile. 

Sunt în clasa a 12-a și îmi doresc foarte mult să lucrez în administrație publică și să pot ajuta în schimb o mulțime de oameni. 

Mulțumesc foarte mult!

Odile Akakpo

  • Odile are nevoie de taxa școlară care este de 280 de euro. Situația ei este dificilă și sunt zile în care nu are ce să mănânce, dar cu toate acestea este silitoare și premiantă. Ar avea nevoie să fie ajutată și cu o bursă pentru cantină (40 euro/lună). 

Be the first to comment

Leave a Reply